Krim på øret

Nervepirrende podcaster for oss som elsker krim!

Her er fire nervepirrende podcaster vi hører på nå — følg med for flere podtips etterhvert på Krimbloggen!

∗Bølgen av podcaster som har dukket opp de siste årene er en gledelig gave til alle oss som elsker krim. Flere er såpass spennende at man fort ønsker seg en ekstra time på toget eller bussen — uavhengig av om det er historier fra virkeligheten eller oppspinn.

Dirty John


Av journalist Christopher Goffard, laget av Wondery og Los Angeles Times.

En av de mest populære krimpoddene de siste årene. Debra Newell, en suksesfull interiørdesigner, blir sammen med John, som akkurat tilbake fra Irak der han jobbet som kirurg med Leger uten grenser. Han virker som den perfekt mann. Men andre familiemedlemmer er skeptiske, er han den han begir seg ut for å være?

Uløst

En krimpod fra VG i 2 sesonger.

Denne podkasten er produsert av VG, og sannsynligvis har du hørt om sakene før for her utforskes noen av Norges mest kjente krimgåter. Første sesong handler om 17 år gamle Birgitte Tengs som ble funnet drept på Karmøy i 1995. Det er ingen som er dømt for drapet. I andre sesong følger podkasten saken om ni år gamle Therese Johannessen, som forsvant fra en drabantby i Drammen i 1988. Hun ble aldri funnet. Hva skjedde?

Homecoming

Homecoming av Gimlet Media

En psykologisk thriller med ordentlig guffen stemning som gir et lite nikk til det gode gamle radioteateret, med en god dose konspirasjonteori og spenning. Skuespillerlisten inkluderer blant andre David Schwimmer og Amy Sedaris i hoedrollene.  Den amerikanske hovedpersonen pleide å jobbe på et eksperimentelt behandlingshjem for hjemvendte soldater. Men hvorfor husker hun så lite fra tiden hun jobbet der? Og hva var det de egentlig de gjorde med soldatene?  Podkasten har også inspirert en TV-serie med Julia Roberts i hovedrollen.

Kvinden med den tunge kuffert

 

Podcast av Tim Hinman og Krister Moltzen for Third Eye x Politiken.

Tar for seg en norsk svindler som tidligere er dømt for en lang rekke bedragerier i Norge og Sverige. Podkasten følger sporene hennes og tar opp jakten gjennom Danmark. Det hele når et spenningsklimaks når journalisten bak podkasten, etter flere tips fra lyttere, treffer svindleren mot slutten av serien.

Bonus til de yngre:

Clue

Clue av NRK radio

Denne godbiten til hele familien er produsert av NRK radioteateret. En spenningsserie med gåter og mystiske hendelser, skarpsindige ungdommer og mistenkelige personer. Basert på bokserien CLUE av Jørn Lier Horst.

Lyst på mer krimstoff? Meld deg på Krimklubbens nyhetsbrev her.