Le Bureau sesong 4 overgår seg selv!

Tidenes beste spionserie

OJ, oj oj,
Eller som vi ville sagt det på fransk; oh la la – dette er så bra! Tres bien!
Den franske spionserien Le Bureau overgår seg selv i sesong 4

Krimbloggen har sett hele siste sesong (nr 4) av Le Bureau des Légendes. Snakk om TV-serie! Selv etter så mange sesonger er dette kvalitet og spenning på sitt ypperste. For ikke å snakke om troverdighet, aktualitet og mulige konspiratoriske forviklinger. Har du ennå ikke sett denne kritikerroste franske spionserien har du mange utrolige spennende TV-timer til gode!

Forrige gang vi blogget om denne serien skrev vi blant annet at «Den franske TV-serien «Le Bureau des Légendes» (2015-2017) er noe noe av det mest besettende som er produsert innenfor moderne spionfortelling.!»

Les om sesong 1-3: Ingen er uskyldig.

Det er spionoppvask på etterretningskontoret i sesong 4 av Le Bureau

Spionoppvask i Le Bureau

I Sesong 4 er det oppvask på høyt nivå. For ikke å spoile for mye for de av dere som ikke har sett denne utrolig gode serien, så sier jeg som P3 Filmpolitiets Sigurd Vik gjør i sin anmeldelse der han triller intet mindre enn terningkast 6:
«Sesong 4 starter med alt vi liker. Og har i tillegg skaffet seg noen fengende nye fjes til sin nyanserte oppbygging av hvem vi heier på i et innfløkt edderkoppnett av nasjoner, diplomatiske forbindelser, agenter, dobbeltagenter og terrorister.»

Etterspillet etter forrige sesongs intense avslutning står i fokus når vi vender tilbake til Paris. Spesielt den lite flatterende hendelsen, hvor agent Malotru (Mathieu Kassovitz) stakk av fra DGSE, byr på problemer for både kolleger, mellomledere og CIA.

Dagsaktuelt tema

Mathieu Kassovitz spiller agenten Malotrou, alltid tro mot sine egne sterke følelser på tross av politikk.

Men i tillegg til å hanskes med gammel oppvask og en mulig avhopper, har den franske etterretningen også nye utfordringer. Russland, cyberangrep og kunstig intelligens er stikkordene for et spill som sender agent Phénomène (Sara Giraudeau) på et nytt høyrisikabelt “deep cover”-oppdrag på et russisk prestisjeuniversitet. Det er et oppdrag som også tester kunnskapen og ferdighetene til DGSEs hackerteam, som må opp mot russiske motstandere i en herlig “hvem hacker hvem”-lek som tar tradisjonell spionmoro inn i smarttelefoner, smartklokker og pacemakere. En kan jo ikke utsette noe på tema og timing.

Le Bureau gjør noe så sjeldent som både å være aktuell, politisk troverdig og intenst underholdende på samme tid. Dette kunne vært rett fra virkeligheten, samtidig som det er åpenbart at dette er TV, med første formål å fenge og underholde. Det klarer denne usedvanlig gode TV-Serien til høyeste karakter.

Gled deg!