Gi bort en skremmende god gave!

Krim under juletreet

Krim er en sikker og god gave hvert eneste år. Få gjort unna gavehandlingen i en fei med denne listen.

Her er noen av de krimbøkene vi legger under juletreet i år —  til alt fra en samfunnsengasjert bestemor til en evig klassisk onkel.

For de som liker litt historisk påfyll:

Fluktruten av Arnaldur Indriðason
En stor verdensmester fra lille Island – det er en av setningene som beskriver krimforfatter Arnaldur Indridason. Krimromanene fra det lille slektslandet vårt i nord har reist verden rundt og er oversatt til utallige språk. I Fluktruten har andre verdenskrig gjort seg gjeldende i Skandinavia og vi følger en dame som savner sin elskede. I Reykjavik blir en ung mann brutalt drept, og det viser seg at de britiske og amerikanske troppene som kontrollerer Island er involvert. Etterforskerne Flovent og Thorson blir satt på sin livs prøve.

1793 av Niklas Natt och Dag
Kritikerrost, skittenrealistisk Stockholm noir fra sengustaviansk tid, som sikret forfatteren Svenska Deckarakademins pris for beste debut da den kom ut i Sverige. Høsten 1793 blir et lik funnet i innsjøen Fatburen i Stockholm. Den døde har verken armer eller ben, men skadene er ikke av nyere dato.

 

Bonustips: Visste du at TV-suksessen Babylon Berlin er basert på bøker? Les mer om bøkene og kjøp i gave her

De som foretrekker dagens rettsaler og samfunn:

Bevisets stilling av Chris Tvedt
En buss bråstopper. En mann kommer gående midt i veien mot bussen. Han bærer noe inntil brystet. Det er brorens avkuttede hode. Mannen blir dømt og låst inne på psykiatrisk sikkerhetsavdeling. Sju år seinere klarer han å rømme. Han har truet med å drepe resten av familien. Når politiet kommer frem til familiegården er det for sent. Både faren, moren og søsteren er myrdet. For forsvarsadvokat Mikael Brenne ser saken opplagt ut først. Men så begynner noe å skurre alvorlig… og Mikael må sette i gang en intens jakt på sannheten.

Utover enhver rimelig tvil av Malin Persson Giolito
Malin Persson Giolito har skrevet et juridisk drama uten sidestykke, med rettsystemet under lupen og en foruroligende forbrytelse i sentrum. For tretten år siden ble en femtenårig jente myrdet på bestialsk vis. Legen Stig Ahlin, kalt «Doktor Død» av mediene, ble dømt til livsvarig fengsel for mordet. Men advokat Sophia Weber har oppdaget feil i etterforskningen av Ahlin og bestemmer seg for å hjelpe den dømte mannen. Jo mer hun finner ut, jo vanskeligere blir arbeidet hennes.

Til de som liker det klassiske best:

Isbjørngåten av Hans Olav Lahlum
Nytt klassisk krimdrama fra Norges kanskje mest produktive krimforfatter. Lahlums åttende roman om K2 og Patricia har «driv og spenning fra første til siste side» og er «den beste han har skrevet» ifølge anmelder Sven Gjeruldsen i Tvedestrandsposten. Et 40 år gammelt uløst mysterium dukker opp under etterforskningen av en forsvunnen 16 år gammel gutt. Isbjørngåten er et nervepirrende og storslått krimdrama og en tankevekkende familiehistorie på samme

Til de som gjerne vil lære noe om seg selv og andre når de leser:

Formørkelsen av Karin Fossum
Krimdronningen Karin Fossums siste bok om Konrad Sejer fikk terningkast seks i Stavanger Aftenblad, og Turid Larsen i Dagsavisen kaller den en av hennes beste. Tidlig en morgen skinner solen inn vinduet på et hotellrom i syvende etasje. Mammaen Sylvi ligger i sengen og ser ektemannen Miele holde Elias, parets halvannet år gamle sønn, på balkongen. I motlyset ser hun Miele løfte gutten opp på rekkverket, før han skyver Elias mot en sikker og kontant død.

Krittmannen av C.J Tudor
Kriminelle barndomsminner. En jente blir funnet drept i skogen i 1986, men drapet på henne blir aldri oppklart. Det morbide er at også hodet til denne jenta aldri blir funnet. Når en barndomskamerat av Eddie utrykker at han vet hva som skjedde denne gangen, føres Eddie tilbake til barndommens dramatiske hendelser og heftige minner.  Resultatet er en intenst spennende, skremmende debutroman fra CJ Tudor.

Det sikre kortet til hvem som helst: 

Lazarus av Lars Kepler
Kepler-paret er drevne forfattere – og svært suksessfulle med sine heftige thrillere med sindige og kloke Joona Linna i hovedrollen. Denne gangen skjer det som umulig kan skje. Jurek Walter – den fryktelige drapsmannen fra en av Keplerparets mest spennende bøker, Sandmannen, viser seg å ha overlevd. Og er det en ting denne utspekulerte, høyintelligente og iskalde mannen vil ha, er det hevn. Det hele starter her i Norge, i en leilighet i Oslo der politiet gjør et grusomt funn i fryseren til en død mann.

 

Se alle bøkene på krimklubben her — bestill innen 12 desember for levering før julaften.