Krimbloggen anbefaler!

Tre krimbøker i januarmørket

Januarmørket. Denne første måneden i året er lang, kald og usigelig mørk. Hva er bedre enn å trekke beina oppunder et ullteppe, drikke noe varmt mens man åpner en spennende og god krimbok?

 

Her er tre krimbøker vi anbefaler i januarmørket:

Spenning og kjærlighet i kjent stil

Storslagen spenning i kjent Wilbur Smith-stil!

Endelig en real Wilbur Smith-thriller! Gjennom flere tiår har denne bestselgerforfatteren underholdt oss med sine gripende drama, alltid med et historisk tilsnitt, en overveldende kunnskap, og fengslende personer og karakterer. Det er en god grunn til at Wilbur Smiths thrillere har solgt i over 120 millioner eksemplar, og at bøkene hans er oversatt til mer enn 26 språk! Dette er underholdning og dramatikk av beste kvalitet. Med Mørk storm er vi denne gangen tilbake i Courtneyfamiliens favn. Den modige og svært vakre, unge Saffron Courtney reiser til England i jakten på nye eventyr. Der møter hun idealisten Gerhard von Meerbach, men hans velstående bror er nazi-sympatisør. Sammen forsøker Saffron og Gerhard å hanskes med ondskapen som kaster tunge skygger over Gerhards familie og resten av landet.  Her får du alt! Drama, spenning, heltemot og kjærlighet i en gripende thriller, der handlingen er lagt til andre verdenskrig.

Svensk kvalitet

Debutanten Bo Swernström har krimkvalitet på nivå med Lars Kepler i sin første krim.

Hva er det med svenskene? Dette spørsmålet stiller vi oss med jevne mellomrom. For det er virkelig krimkvalitet av ypperste klasse som kommer til oss fra «söta bror» i øst. Denne gangen er det journalisten og bokdebutanten Bo Svernstöm som har fanget oss. I beste Lars Kepler–stil serverer han en krim der brutalitet og spenning står i høysetet – og der vi midtveis i krimromanen blir møtt av en vending som er totalt overraskende og uventet. Er det fremdeles mulig å sjokkere en dreven og garvet krimleser? Ja – det er det – og av Svernströms Ofrenes offer ble vi rett og slett virkelig imponert over den geniale måte å vri dramatikken på.

Ofrenes offer rammer flere brutale og tilsynelatende tilfeldige drap Stockholm. Politiet forsøker desperat å finne en kobling eller et mønster. Journalist i Aftonbladet, Alexandra Bengtsson, er den første som skriver om saken. Men det som først ser ut til å være et oppgjør blant kriminelle, viser seg å være noe helt annet …

Engelsk uhygge

Cara Hunter har gjort stor internasjonal suksess med krimromanen «Hjemmets lune rede». Hva skjedde med lille Daisy?

Det er så utrolig godt med en krim som både er underholdene, som griper tak fra første side, og som er et puslespill av en gåte til siste slutt! Det er nesten helt umulig å gjette hva som har hendt lille Daisy i Cara Hunters kritikerroste Hjemmets lune rede.
Bare tittelen får i alle fall meg til å kjenne på ubehaget! Hjemmet skal jo være tryggheten og kosens havn – der man får det man trenger av både omsorg og oppdragelse. Så hva ligger bakenfor forsvinningen av en åtte år gammel jente når disse tingene åpenbart ikke er på plass? Hva skjuler seg egentlig bak hjemmets fire vegger? Hele veien er det nye spor og mulige forløp, men Daisy er som sunket i jorden. Og stadig tikker klokken, og håpet om å finne lille Daisy blir stadig mindre.

Cara Hunter har gjort stor internasjonal suksess, der Hjemmets lune rede er hennes store debutroman. Denne britiske krimforfatteren bor i en gate i Oxford som ligner svært så mye på den hun skriver om i krimromanen. La oss håpe at all likhet slutter der, for dette er en krim med uante vendinger!

God lesing i vintermørket!