Feire kvinnedagen med disse

8 gode krimbøker av dyktige damer

Både Skandinavia og resten av verden byr på utrolig mange gode kvinnelige krimforfattere. I anledning kvinnedagen 8.mars har vi funnet frem 8 gode krimbøker du bør lese — som er skrevet av dyktige damer!

Unni Lindell – Dronen


Dronen byr på alt det som har gjort Unni Lindell til Norges krimdronning.

– VG

 

 

Sommerkveld i Maridalen. En drone letter fra en militærleir og tar veien inn over den svarte granskogen. Mannen som styrer den, får øye på et ensomt telt på en åpen plass. Så kommer det en kvinne ut fra teltet. Unni Lindell har likt å skremme folk fra hun var bitte liten, og lysten har tydeligvis ikke blitt noe mindre med årene.

Camilla Lâckberg – Heksen

 


Vi venter i spenning på den nyeste boka til Lâckberg, men har du ikke lest Heksen enda er det like greit å komme i gang med den først. Når lille Linnea forsvinner sporløst og senere blir funnet myrdet, blir det lille samfunnet i Fjällbacka fullstendig lamslått. Ikke minst fordi morderen antagelig er en av dem. Trettito år tidligere forsvant lille Stella på samme måte. Fra samme gård. Funnet ved samme tjern. Er flere barn i fare?

C.J Tudor – Gullungen

 

En ny suksess! Da britiske C.J Tudor ga ut den usedvanlig gode krimromanen Krittmannen i fjor, tok hun verden og Norge med storm. En utrolig god og velskrevet krim! Med Gullungen gjør hun det igjen, hun tar oss med til en liten by, barndommens hjemsted for slitne, halvkriminelle og fordrukne Joe – som lurer til seg en lærerstilling på den gamle ungdomsskolen sin.

Jane Harper – Tørke

Jane Harper har skrevet en glovarm debutkrim fra den australske landsbygden. Tørken som ruller på andre året er i ferd med å knekke lokalsamfunnet og drive bøndene til vanvidd. Fluene er derimot fornøyde når de får fråtse i tre ferske lik på en avsidesliggende gård. Drapene forklares raskt som familietragedie av verste sort. Politiet mener bonden Luke skjøt og drepte kone og et av deres barn, før han satte riflen til eget hode og begikk selvmord.

Yrsa Sigursdottir – Galgen

 


En ung investor blir funnet død – hengende fra en planke i naturområdet Galgahraun. Når politiet oppdager restene av en papirlapp festet med spiker til brystkassen hans, blir det tydelig at det ikke er snakk om et selvmord. Nok en gang blir Freyja og Huldar involvert i samme etterforskning. Deres felles fortid er broket, men de blir nødt til å samarbeide. Hva er sammenhengen mellom drapsofferet, et tidligere ilandskylt kvinnelik og den lille gutten?

Karin Fossum – Formørkelsen

Karin Fossum viser seg nok en gang som en strålende forfatter, med en sterk evne til å forsøke å forstå hva livet er. Og døden.

-Dagbladet

 

Tidlig en morgen skinner solen inn vinduet på et hotellrom i syvende etasje. Mammaen Sylvi ligger i sengen og ser ektemannen Miele holde Elias, parets halvannet år gamle sønn, på balkongen. I motlyset ser hun Miele løfte gutten opp på rekkverket, før han skyver Elias mot en sikker og kontant død. Sylvi går fra døsig drømmeaktig tilstand til sjokk og panikk, og da politiet kommer har paret slåss så blodet spruter og hårtuster flyr veggimellom.

Cara Hunter — Hjemmets lune rede

 

Det er så utrolig godt med en krim som både er underholdene, som griper tak fra første side, og som er et puslespill av en gåte til siste slutt! Det er nesten helt umulig å gjette hva som har hendt lille Daisy i Cara Hunters kritikerroste Hjemmets lune rede. Skjønne lille Daisy Mason på åtte år liker å kle seg ut og spionere på de voksne fra godt gjennomtenkte gjemmesteder. Men under en fest som foreldrene holder for å øke sin sosiale status i nærmiljøet, forsvinner hun sporløst.

Viveca Steen — I sannhetens navn

 

Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Du kan møte Camilla Lâckberg, Yrsa Sigursdottir, Unni Lindell, Viveca Sten, C.J Tudor og mange flere bestselgende kvinnelige forfattere på Krimfestivalen i Oslo 21-23. mars! Les mer om progammet her. Håper vi ses!

Gratulerer med kvinnedagen til alle kvinnelige forfattere og lesere!