Prøv en amerikansk krimfavoritt

Mester Harlan Coben med ny gripende thriller!

Harlan Coben er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA, både Edgar, Shamus og Anthony Award, og han har tronet på bestselgerlistene over hele verden. Han bor i New Jersey med kone og fire barn.

I en av sine beste bøker til nå skriver Harlan Coben veldreid og gripende om en liten småby med store hemmeligheter.

Harlan Cobens bøker treffer oss i hjertet. Grunnen er vel egentlig enkel: De nære verdiene. De dagligdagse relasjonene mellom oss, vi kjenner oss igjen. Tilknytningen til en familie, et dagligliv, et nabolag der alle kjenner alle, er klassisk Harlan Coben.

Skriv om det du kan, sies det. Det er slike miljøer jeg er vokst opp og bor i. Kanskje har det noe med The American Dream å gjøre. Ønsket om å ha et hus, to biler, to barn og et idyllisk liv. Men så, plutselig snus livet på hodet, sier Coben i et intervju om hans nye roman.

Ikke gi slipp handler i kjent stil om familiehemmeligheter og små løgner som kan ødelegge forhold, familier – til og med en hel by.

Etterforsker Napoleon, «Nap», har egentlig aldri kommet seg videre etter at tvillingbroren Leo og kjæresten hans Diana ble funnet drept, i tillegg slo kjæresten hans Maura opp med ham og dro uten noen forklaring. 

I femten år har han lett etter svar – på hvordan broren døde og hvorfor Maura dro. Da Mauras fingeravtrykk dukker opp i en mistenkts bil, får Nap svar som leder til nye spørsmål; om jenta han elsket, barndomsvenner han trodde han kjente, og om den forlatte militærbasen like ved barndomshjemmet hans

Les mer om boka til Harlan Coben her

Liker du oversatt krim? Det skrives god krim i de fleste hjørner av verden, og Harlan Cobens hjemsted er intet unntak. Her er noen amerikanske nyheter du også kan prøve ut:

Peter Swanson — Alle disse vakre løgnene

Peter Swanson gjør det igjen. En dose krim. En dose psykologisk thriller. Forbudt kjærlighet. En familie i oppløsning. Og med et smart fortellergrep.

Harry kjenner på en sorg og ensomhet som er tung å bære. Men så en dag står politiet på døren. Farens død var ikke en ulykke, heller ikke et selvmord, nye funn tyder derimot på at det var et drap. Harry prøver å forstå at faren hans er drept, men kan ikke fatte hvem som kan ha gjort det. Faren hadde da ingen uvenner, hadde han vel?

Les mer om boka til Peter Swanson her

Mary Higgins Clark — Øynene som ser

18-årige Kerry inviterer til fest når foreldrene hennes drar bort en helg. Festen er vellykket og det er fullt hus. Neste morgen når foreldrene kommer hjem, finner de Kerry livløs på bunnen av familiens basseng.

Øynene som ser er en super, klassisk krimhistorie, et puslespill der bitene legges bit for bit, frem mot en ulidelig spennende finale.

Les mer om den nyeste boken til Mary Higgins Clark her