Krim på Film&TV

Spennende TV-serier vi gleder oss til nå

Denne våren dukker det opp noen skikkelig godbiter for oss som elsker nordisk krim på TV-skjermen. Her er noen vi gleder oss ekstra mye til.

Quicksand (​Störst av allt)
– Netflix

Ny svensk serie basert på krimsuksessen «Størst av alt» skrevet av Malin Persson Giolito. Etter at en tragedie på en skole sender sjokkbølger gjennom en velstående forstad til Stockholm, blir en tilsynelatende veltilpasset tenåring tiltalt for drap. Denne boka var en av våre favoritter året den kom ut og vi gleder oss selvfølgelig veldig mye til serien.

Lyst til å lese boka? Les mer om den her

Wisting
– TV 3/Viaplay

Endelig er den her — serien basert på salgssuksessene til Jørn Lier Horst, Jakthundene og Hulemannen. I dramaserien er barna til Wisting blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datteren Lines VG-reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politi-etterforskningen.

I rollen som Wisting finner vi ingen annen enn Sven Nordin!  Vi har allerede tatt en sniktitt og dette blir veldig veldig bra folkens!

Twin
– NRK

I spenningsdramaet «Twin» møter vi Erik og Adam (Kristofer Hivju), eneggede tvillingbrødre som lever vidt forskjellige liv. Erik er en frihetssøkende surfeboms, og rake motsetningen til sin ordentlige tvillingbror som driver en blomsterforretning med kona Ingrid. Når Erik blir innhentet av sin uansvarlige livsstil og mister alt, søker han hjelp hos Adam, men blir brutalt avvist. En krangel blir til en slåsskamp, og når Ingrid forsøker å skille dem forvolder hun Adams død.

Det var en ulykke, men ligner et mord. For å redde familien og unngå fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta Adams identitet. Men de skal raskt erfare at den største utfordringen ikke er å unngå å bli tatt, men å leve som en man ikke er.

Foretrekker du krim fra virkeligheten? Få med deg Drapet i Holmenkollen på TVNorge

Denne serien tar for seg drapet på diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo, som ble brutalt drept i sitt hjem i Holmenkollen i 1974. Nå har serieskaperne fått tilgang til nye bevis i saken.

Serien kaster lys over en drapssak full av uoppklarte spørsmål, der ett svar leder til nye gåter, og teoriene om motivet spriker i alle retninger; fra sjalusi og narkotika, til storpolitikk, terror og seksualisert vold. Serien sendes på TVNorge – du kan se eldre episoder på Dplay.