Kriminelle påsketips fra Krimklubben

Årets påskekrim på TV

Krimserier på TV er en viktig ingrediens i påsken. I år som tidligere stiller kanalene med gamle og nye krimgodbiter vi gleder oss til.

 Her er 7 serier som garantert vil gi påskefølelsen.

Cheat
-TV 2

For deg som liker psykologiske thrillere! Universitetsprofessor Leah utvikler et farlig forhold med en av hennes studenter, Rose. Etter flere ulike hendelser eskalerer ting mellom de fort – og det kan få fatale konsekvenser. Hvor langt er vi villige til å gå for det vi tror på og til hvilken pris?

«Cheat» er en miniserie på fire episoder, og du kan se den onsdag 17. april kl. 21.40 og skjærtorsdag 18. april fra kl. 21.40 på TV 2.

Mord etter Alfabetet
-TV 2

Deilig klassisk krim basert på Agatha Christie. Denne gangen er det selveste John Malkovich som skal prøve seg på rollen som Poirot.

I serien drar vi tilbake til 1933 hvor en morder herjer i Storbritannia. Han er kun kjent som «ABC» etter sporene han legger igjen etter hvert eneste drap. Den pensjonerte detektiven klarer ikke å holde seg unna og starter etterforskningen for å finne morderens identitet.

Miniserien på fire episoder kan du se langfredag 19. april kl. 21.40, og påskeaften fra 21.40 på TV 2.

Nedgravde hemmeligheter – sesong 3
– NRK/NRK TV

Vi kjenner etterforskerne Cassie og Sunny fra tidligere påsker, og nå er den britiske serien endelig tilbake med tre nye episoder!

Menneskelige levninger blir funnet i veikanten ved en motorvei utenfor London. Det viser seg å være Hayley Reid, en 16 år gammel jente som forsvant på vei til fest. Cassie og Sunny tar saken og sirkler etterhvert inn fire mistenkte. Men hvem av dem er drapsmannen?

Nedgravde hemmeligheter sendes på NRK1 mandag 15. april til onsdag 17. april på NRK 1.

Vil du ha flere TV-tips? Meld deg på nyhetsbrevet til Krimklubben her

Besett av ein seriemordar
-NRK/ NRK TV

Denne krimserien i tre deler er basert på den sanne historien om hvordan politiet jobbet for å fange Levi Bellfield, en av Englands farligste seriemordere.

Amélie Delagrange, en 22 år gammel student, blir funnet drept. Etterforsker Colin Sutton settes på saken. Politi og presse ser raskt likheter mellom dette drapet og et annet uoppklart drap på en ung kvinne. Er det en seriemorder som er på ferde?

Du kan se alle episodene av serien søndag 14. april på NRK1.

Mirakelet
-NRK/ NRK TV

«Mirakelet» er visuell og intens, og ikke for de lettskremte.

Spesialstyrkene i Italia finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Men blodet er verken hans eget, eller fra et annet menneske. Det kommer fra øynene til en statuett av jomfru Maria. Figuren gråter ni liter blod i timen, og påvirker livet til alle som kommer i kontakt med den.

Serien sendes på NRK1 fra fredag 26. april.

Lyst til å sløse timesvis foran TV-en i et strekk? Her er noen seriefavoritter du kan se i sin helhet i påsken:

Quicksand (​Störst av allt)
– Netflix

Ny svensk serie basert på krimsuksessen «Størst av alt» skrevet av Malin Persson Giolito. Etter at en tragedie på en skole sender sjokkbølger gjennom en velstående forstad til Stockholm, blir en tilsynelatende veltilpasset tenåring tiltalt for drap. Denne boka var en av våre favoritter året den kom ut og hele sesongen ligger nå på Netflix.

C.B Strike
– HBO Nordic

I kriminalromanene skrevet av J.K. Rowling (under pseudonymet Robert Galbraith) møter vi et detektivpar like klassisk som handlingen. Vi følger den værbitte krigsveteranen og privatdetektiven, Cormoran Strike, og hans snarrådige assistent, Robin Ellacott.  Serien er delt opp i korte sesonger der hver sesong tar utgangspunkt i en av bøkene. Se den på HBO eller les mer om bøkene her.

Vil du ha flere TV-tips? Meld deg på nyhetsbrevet til Krimklubben her