Våre favoritter på TV og i bokform

Nervepirrende psykologiske thrillere

Her har vi funnet frem noen av våre favoritter akkurat nå — uavhengig av om du vil se på TV eller sette deg til i godstolen med en bok.

Psykologiske thrillere, både bøker og TV-serier, er populært som aldri før. Til felles har de at det ofte er veldig vanskelig å slutte når man først har startet, også har psykologiske thrillere en helt spesiell evne til å snike seg under huden på deg.

Leila Slimani – Vuggesang

Babyen er død. Det tok bare noen sekunder. Slik begynner Vuggesang.

Du vet fra første side at barna til Myriam og Paul blir funnet drept. Drept av Louise, dagmammaen begge barna elsket så inderlig høyt.

Når Myriam og Paul ansetter Louise som dagmamma, faller brikkene på plass. De to barna er lykkelige, leiligheten strøken, foreldrene har tid til seg selv og hverandre. Livet smiler til den lille kjernefamilien Massé i et av Paris’ fornemste strøk. Så ender idyllen i desperasjon, mord og tragedie. Hvordan kunne det skje?

Hva i all verden var motivet? Vuggesang er en eksplosiv psykologisk krim om vår streben etter lykke og selvrealisering, og boken handler ikke om hvem som er morderen i Paris, men hvorfor de to små barna måtte bøte med livet.

The Sinner – Netflix

Et godt gjensyn med Jessica Biel som gjør en kjemperolle. Uendelig nervepirrende stemning – og ikke minst guffent. Når en ung mor stikker en fremmed til døde uten forklaring, prøver en detektiv å avdekke mysteriet som ligger begravet i de tapte minnene hennes.

Dette er ikke for de som ønsker seg en koselig krimopplevelse, men desto mer spennende de for dere som tør. Advarsel: Det er umulig å slutte når du først har startet.

Karin Fossum – Formørkelsen

Det er umulig å snakke om psykologiske thrillere uten å nevne den norske dronningen av sjangeren — Karin Fossum. Formørkelsen er nok et gispende dypdykk i menneskesinnet.

Tidlig en morgen skinner solen inn vinduet på et hotellrom i syvende etasje. Mammaen Sylvi ligger i sengen og ser ektemannen Miele holde Elias, parets halvannet år gamle sønn, på balkongen. I motlyset ser hun Miele løfte gutten opp på rekkverket, før han skyver Elias mot en sikker og kontant død. Sylvi går fra døsig drømmeaktig tilstand til sjokk og panikk, og da politiet kommer har paret slåss så blodet spruter og hårtuster flyr veggimellom.

Informer – NRKTV

Informer er et britisk spenningsdrama i seks deler. I thrillerserien får vi ikke bare innblikk i menneskelig psyke, men også de mørklagte arbeidsmetodene til deler av det britiske politi.

Raza, en brite med minoritetsbakgrunn fra London, blir av ulike grunner arrestert. Antiterror-agenten, Gabe, hopper på sjansen og rekrutterer motvillige Raza til jobben som informant. Hva skjer egentlig med et menneske når man blir utsatt for et umenneskelig press som informant? Her gjelder det å følge med i svingene, men blir du med til siste slutt kan du glede deg til en veldig god opplevelse!