Kriminelle påsketips fra Krimklubben

Spennende lyttetips til påsketuren

Påskeferie betyr ofte lange turer i bil, tog eller fly. Hva er vel bedre da enn å ha noe skikkelig spennende på øret?

Her har du syv tips til nervepirrende lydbøker, hørespill og podkaster som får tiden til å gå betydelig raskere!

Samuel Bjørk: Uglen.
– Storytel

Sandefjords rikeste skipsreder har én betingelse før eldstesønnen arver formuen – sønnen får ikke gifte seg med noen med barn fra før. Men hans utkårede har både en sønn på to og en datter på fire. Barna sendes bort og paret vies i hemmelighet, men ekteskapet blir kort, dystert og blodig.

Når en ung kvinne blir funnet drept, i en makaber stilling og overstrødd med fuglefjær, begynner noen å se sammenhenger tilbake til en annen tid.

Stefan Ahnhem: Offer uten ansikt.
– Fabel

Hvis du enda ikke har oppdaget Stefan Ahnhem kan en dette være en perfekt mulighet til å komme i gang. En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.

Radioteatrets påskekrim: Voodoo på Vestkanten
– NRK Radioteatret

Den halvveis vellykkede forfatteren Kjell Nilsen må søke hjelp hos privatetterforsker Oberon Qvist gjennom fem episoder. En mann nekter å holde seg i graven, en sval bris slår inn fra Haiti mot Oslo vest, og med litt magi og voodoo kan de døde reise under jorden. En hevn fra det hinsidige er på vei…

Viveca Steen – I sannhetens navn
– Storytel

Viveca Steen har noe nostalgisk over seg, kanskje er det den svenske skjærgården? Ihvertfall den perfekte lydbok hvis påsken skal tilbringes ved havet i år. Et barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Har det skjedd en ulykke? En kidnapping? Eller er det mobbing som har gått over styr?

Hvordan avsløre en morder?
– Fabel

Hvis du trenger noe kort til påsketuren er denne perfekt. 4 korte episoder der Norges største krimhelter blir intervjuet om hvordan de avslører mordere. Bli med inn i tankesettet til William Wisting, Marian Dahle, Varg Veum og Bjørn Beltø. Serien er en perfekt introduksjon til krimpåska, og en god inngang til videre krimlytting!

Vil du ha flere Krimtips? Meld deg på nyhetsbrevet til Krimklubben her

Dirty John
-Podkast

Denne podkasten fra virkeligheten er like spennende som enhver psykologisk thriller. Dirty John er også en av de mest populære podkastene i USA.  Vi møter et par som har truffet hverandre via en datingtjeneste på nett, Debra Newell og John Meehan. Doktor John virker som en ideell kjæreste, men med tiden blir det tydelig at John ikke er den han utgir seg for.

Uløst
-Podkast

En av flere gode norske podcaster fra virkeligheten. Uløst var en av de første og er en av VGs storsatsinger. Den første sesongen handler om Birgitte Tengssaken. Andre sesong følger en svært kjent forsvinningssak – nemlig Therese-saken.

 

Vil du ha flere Krimtips? Meld deg på nyhetsbrevet til Krimklubben her