Disse bøkene bør du lese i sommer

Syv krimfavoritter til sommerferien!

Her har du syv krimfavoritter til sommerferien — uavhengig av om du liker actionfylte thrillere, nervepirrende skjærgårdskrim eller engasjerende spenning om samtiden!

Jo Nesbø: Kniv

Det er som vanlig enorme forventninger til den nye Nesbø-romanen, og han har virkelig klart å skrive en roman på høyde med det beste han har gjort tidligere.

Harry Hole har mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset. Når han tror det ikke er mer å tape, starter han en ensom jakt på en gammel fiende. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

Viveca Steen — I feil selskap

Mina er på desperat flukt fra sin voldelige ektemann, Andreis Kovac, etter at han nesten slo henne i hjel. Alt Mina vil er å beskytte sønnen sin, men hun er en nøkkelperson i den kommende rettssaken mot mannen – dersom advokat Nora Linde greier å overtale henne til å vitne…

Andreis er lederen for en av Stockholms største narkotikaligaer, og anklaget for økonomisk kriminalitet. Dette blir Noras mest kompliserte – og farligste – sak. Andreis gir nemlig ikke opp Mina så lett. Han gjør hva som helst for å finne kona og få henne tilbake…

Sigbjørn Mostue: Himmelen skal gråte blod 

Hva har Glenn Close, Willem Dafoe, Noomi Rapace og Jeremy Renner til felles med Sigbjørn Mostue? Svaret er Tommy Wirkola. For opsjonen på Himmelen skal gråte blod er allerede solgt, og den norske Hollywood-regissøren Tommy Wirkola skal regissere.

Himmelen skal gråte blod er en thriller-reise av de sjeldne. Den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av en terrorist til Somalia. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri. Pilotene er drept og den eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly.

Lisa Gardner: Den perfekte familie

Hele nabolaget skjelver når Juanita Baez, kjæresten hennes og to barn blir myrdet på brutalt vis. Den eldste datteren, Roxy (16), er forsvunnet, og drapsmannen er fremdeles på frifot.

Det som var en fredelig frilørdag, blir forvandlet til en intens mordjakt når etterforsker D.D. Warren får beskjeden om massedrapet på fire mennesker. To voksne og to barn er drept, og det er ingen tegn til fysisk kamp eller forsøk på å slippe unna. Roxy er sporløst forsvunnet, men er hun skyldig eller kidnappet?

Camilla Grebe — Dvalen

Dvalen er en skremmende fortelling om en samtid preget av narsissisme og grenseløshet, men også en skildring av en kjærlighet som er sterk nok til å overvinne mørket.

Attenårige Samuel saboterer en narkotikahandel og tvinges på flukt. Etter at han har gått under jorden svarer han på en annonse. En familie i skjærgården søker etter assistent til sin hjerneskadde sønn. Men det varer ikke lenge før tilværelsen hos den sørgmodige Rakel og hennes sønn Jonas tar en grufull vending.

Jørgen Jæger: Judasskudet

I årevis har Gunnar Staalesen tronet på krimtronen i Bergen, men de siste årene har han møtte stadig tøffere kamp om tronen fra Chris Tvedt og Jørgen Jæger. Nå er Jørgen Jæger ute med enda en krimroman som leserne hans vil elske.

Da Rema-kjøpmannen i Fjellberghavn, Arne Holm, kontakter Ole Vik for å få hjelp med sin narkomane datter, befinner Ole Vik seg plutselig i en situasjon hvor hans egen fortid kommer nærmere enn på lenge. Han har i alle år bebreidet seg selv for det som skjedde da han mistet sin datter Maria i en overdose. I Judasskuddet får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med datterens død. Og det han alltid har trodd om det som skjedde den gang, viser seg å ikke være hele sannheten.

Arne Dahl: Åpen sjø

Åpen sjø er tredje bok i serien om etterforskerparet Sam Berger og Molly Blom. Allerede fra starten i Åpen sjø er situasjonen så ille som den bare kan være.

Sam er mistenkt for et mord han ikke har begått, og Molly ligger i koma på sykehus i Stockholm. Säposjef August Steen gjemmer Sam på en øy i skjærgården, uten at Sam skjønner hvorfor. Han kjenner heller ikke til den interne oppfatningen i Säpo om Sam og Molly: Etterforskerparet har gjennomført den beste politiinnsatsen i Sverige i nyere tid i sitt forrige forrykende oppdrag.