Krim på Film&TV

Krimserier du kan se i sommer

Statsadvokat Decourcy Ward (Aldis Hodge ) og FBI-agent Jackie Rohr (Kevin Bacon) i City on a Hill.(Foto: HBO Nordic)

Etter lange dager ute i sol eller regn så er vel lite bedre enn å sette seg til i sofaen med en god sommerkrim på TV! Her har vi funnet frem et knippe krimserier du kan se i sommer.

City on a Hill
HBO

Dette er en av de seriene vi virkelig gleder oss til å se i sommer. Serien foregår tidlig på 1990-tallet i Boston, en by som er full av forbrytere oppildnet av de lokale håndheverne av loven, hvor korrupsjon og rasisme var dagligdags. To etterforskere prøver de å få has på en familie med ranere av pansrete kjøretøy fra Charlestown i en sak som vokser til å involvere, og til slutt undergrave, hele rettssystemet i Boston.

The Bay
NRKTV

Kanskje årets sommerkrim på TV? The Guardian kalte denne krimmen Broadchurch i Morecambe. Etterforskeren Lisa Armstrong etterforsker forvinningen av to unge jenter, en sak som viser seg å ligge litt nærmere hnnes hjerte en hun vil innrømme. Du blir garantert hekta!

Bedrag
NRKTV

Bedrag er tilbake med en tredje sesong, og denne er kanskje den beste! God produksjon av danskene, og frittstående så her er det bare å kjøre på uansett om du har sett de tidligere sesongene. Nicky jobber ensomt som storsmugler og driver med hvitvasking på si. Etterforskeren Alf jobber i politiets ekspertgruppe, og skal etterforske et mystisk funn i en kjeller.

The Haunting of Hill House
Netflix

Hvis du vil prøve deg på noe litt annet er denne serien i absolutt verdt en titt. VG kalte den en «grøsser, spøkelseshistorie og moderne, psykologisk thriller i svært vellykket blanding.» Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres…Ikke anbefalt å se alene på hytta!

Secret City
Netflix

Prisvinnende australsk krim i klassisk format. En nådeløs skandaleskribent søker etter sannhet og gjennomsiktighet i maktens korridorer i Australia til tross for trusler mot livet og karrieren hennes. Det hele starter med en sak om identifiseringen av et lik, noe som fører til flere spørsmål med internasjonale følger.