krimbøker og serier

5 grunner til at vi elsker historisk krim

Noen av historiens hendelser overgår fantasien til enhver forfatter, her er fem gode grunner til at vi liker historiske serier og bøker litt ekstra godt.

Niklas Natt och Dag — 1793

Kanskje en av fjorårets beste! Høsten 1793 blir et lik funnet i Fatburen i Södermalm, en innsjø forurenset av byens søppel. Den døde har verken armer eller ben, men skadene er ikke av nyere dato. Fra fire fortellerperspektiver avkler Niklas Natt och Dag den sengustavianske perioden sin staselighet og prakt. Han avdekker en æra av kjøtt og blod, lidelse og fortvilelse, men også håp og vilje til forandring, og det som sådde frøene til vårt eget samfunn.

Wilbur Smith — Courtney-serien

Wilbur Smith er født i Zimbabwe i 1933. Han er en av verdens mest leste spenningsforfattere og har gjennom flere tiår underholdt lesere over hele verden.  Bøkene hans om Courtney-familien spenner seg over flere århundre og flere kriger. Handlingen foregår i Afrika, og byr på noen fantastiske beskrivelser av landene i Sør-Afrika, men også et medrivende innblikk i de politiske utfordringene som Afrika har vært utsatt for de siste 300 år.

Les mer om hele Courtney-serien her — nå i pocket!

Das Boot — NRKTV

Du får spenning fra første sekund i dette tyske krigsdramaet. Klarer du å holde pusten i 8 timer? Det må du nesten, for så spennende er serien som begynner der kultfilmen fra 1981 slutter. I ubåt U-612 blir det tyske unge mannskapet satt på umenneskelige prøver mens fransk motstandsbevegelse jobber dag og natt for å sabotere operasjonen.

Babylon Berlin  – Bøkene bak TV-serien!

Det koker i Berlin. Året er 1929, demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Storbyen er et vilt, eksotisk og farlig sted. Hit kommer den unge, ambisiøse kriminalassistenten Gereon Rath. Babylon Berlin er en hardkokt krim med intriger og action, men gir samtidig et levende bilde av den tyske hovedstaden i en rastløs og dekadent tid.

Ken Follett – Århundre-triologien

Ikke tradisjonell krim dette, men utvilsomt spennende! Vi følger skjebnene til fem familier, amerikansk, russisk, tysk, engelsk og walisisk, mens de gjennomlever det 20. århundre. Vi skal blant annet gjennom 1. og 2. verdenskrig i denne fantastiske triologien.