Prøv denne bokserien

Klassisk britisk krim til høstferien

Under pseudonymet Robert Galbraith skriver J.K. Rowling klassisk britisk krim akkurat slik vi liker den — inkludert èn stk sliten etterforsker med det Dickenske navnet Cormoran Strike, et klassisk radarpar som kan løse ethvert mysterium, skarp underholdende dialog og selveste London som bakteppe. Hvis du enda ikke har lest bøkene om Cormoran Strike og Robin Ellacott, har du mye å glede deg til.

I år er Galbraith ute med den fjerde boka i serien. I Hvit død, dukker en plaget ung mann ved navn Billy opp på kontoret til privatdetektiv Cormoran Strike. Billy ber om hjelp til å etterforske en forbrytelse han mener han var vitne til som barn. Han virker svært desorientert, men likevel er det noe ærlig og oppriktig med Billy og hans historie, synes Strike. Før han får stilt flere spørsmål, styrter Billy panisk ut av kontoret. Strike og Robin Ellacott forsøker å komme til bunns i Billys sak. Det fører dem på en kronglete sti gjennom Londons bakgater, via de innerste sirklene i parlamentet, til en vakker, men dyster herregård på landsbygda.

Les de tre første bøkene i serien:

Når gjøken galer

En smellvakker modell, Lula Landry eller ”Cuckoo”, faller ut av vinduet i sin luksuriøse leilighet i Mayfair – og dør. Saken henlegges som selvmord, men tre måneder senere blir Cormoran strike oppsøkt av Lulas eldre bror, en rik forretningsmann som er overbevist om at søsteren ble myrdet.

Nå kan du kjøpe Når gjøken galer for kun kr 99,- på Krimklubben. Kjøp og få tilsendt portofritt her.

Silkeormen

Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Men da Strike undersøker saken, blir det klart at det ligger mer bak Quines forsvinning enn kona har trodd. Romanforfatteren har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner.

Ondskapens kall

Det starter med ondskapen. Vi går rett inn i morderens tanker, og motivet er hevn. Han har drept en kvinne, nå tilhører hun ham. Det er som om noen har sprøytet livet hennes inn i årene hans. Ondskapens kall gjør ham lykkelig. Først når kvinner er døde, blir de rene og vidunderlige. Nå venter nye ofre, og deler av dem skal brukes til å ta hevn over detektiv Cormoran Strike. Han skal ramme ham hardt. Knuse ham. I kjøleskapet ligger den første kroppsdelen og venter på å bli brukt.

Kjøp de 3 første bøkene til tilbudspris her — sendes portofritt!