Anbefalt krim

Krimmens råeste heltinner!

I Eystein Hanssens nye bok om Elli Rathke må heltinnen balansere morsrollen med den krevende jobben som etterforsker når et brutalt og profesjonelt ran utføres i Oslo.

Norges råeste heltinne er tilbake i den nyeste boka til Eystein Hanssen.

Eystein Hanssen ønsket seg en handlingskraftig og selvstendig kvinne som hovedperson.

 

Ventetida er over: Elli er tilbake. Vi møter Elli to år etter terroraksjonen i Jaget. Selv om hun tvilte på motivasjonen til å fortsette i politiet etter strabasene den gangen, ikke minst at familien hennes var direkte truet av hendelsene, har hun fortsatt som etterforskningsleder. Hun er også alenemor til Mali, som nå har rundet tre år. Det er selvsagt utfordrende å balansere den krevende jobben og morsrollen, og Eystein Hanssen røper såpass som at dette også påvirker etterforskningsarbeidet i den nye boka.

I En kort evighet, den sjuende boka om Norges råeste heltinne, får et spektakulært ran henne til å rette blikket bakover i tida, til borgerkrigen i Jugoslavia. Elli står overfor en formidabel motstander; en hensynsløs krigsforbryter må stoppes.

Les om flere beintøffe krimheltinner i disse bøkene:

Faye i Gullburet
Camilla Lackberg

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt.

Men ikke undervurder en vakker og smart kvinne, det ligger mer bak pene sko og sminke enn du aner…

Karen Pirie i Myrgraven
Val McDermid

En ung, muskuløs mann blir funnet drept, begravd i en torvmyr i det skotske høylandet. Han ligger oppå en av to motorsykler som ble begravd der i 1944 av to soldater. Det skal vise seg at det som startet som en spennende skattejakt for mange år siden, til slutt endte med en tragisk, dødelig utgang.

Marion Dahle i Dronen
Unni Lindell

Sommerkveld i Maridalen. En drone letter fra en militærleir og tar veien inn over den svarte granskogen. Mannen som styrer den, får øye på et ensomt telt på en åpen plass. Så kommer det en kvinne ut fra teltet.

Politiførstebetjent Marian Dahle bor fortsatt i dragehuset på Frogner. Hun sliter med de senskadene hun pådro seg i brannulykken for halvannet år siden. Frynsete nerver, hjerteflimmer, trykket mot pannen, lakenskrekken, frykten for å falle ned i det svarte hullet.

Etterforsker D.D Warren i Den perfekte familie
Lisa Gardner

Hele nabolaget skjelver når Juanita Baez, kjæresten hennes og to barn blir myrdet på brutalt vis. Den eldste datteren, Roxy (16), er forsvunnet, og drapsmannen er fremdeles på frifot.

Det som var en fredelig frilørdag, blir forvandlet til en intens mordjakt når etterforsker D.D. Warren får beskjeden om massedrapet på fire mennesker.