To krim som får deg gjennom januar

Sitrende spenning for vintermørket

I vintermørket er det viktig å fylle på med goder - og hva er vel bedre enn å krype under ullteppet med en sitrende spennende krimroman?

Sitrende spenning fra lukket avdeling

Denne debutkrimmen er en internasjonal suksess og bestselger!

Det er langt mellom de virkelig gode psykologiske thrillerne. Men at Den tause pasienten av Alex Michaelides er god er det ingen tvil om. Dette er virkelig krimkvalitet på sitt aller ypperste! Dette er en krim som er fullstendig uforutsigbar, utrolig godt skrevet og som tar menneskesinnet på dypeste respektfulle alvor. Det mener åpenbart resten av verden også, for den engelsk-greske debutanten har solgt sin første krimroman til over 40 land, og filmrettigheten er sikret med selveste Brad Pitt. En usedvanlig suksess, og en helt usedvanlig god krimroman!

Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord. Seks år etter tragedien dukket det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

Hjerteskjærende spenning

Giolitos krim er blant annet filmatisert av Netflix

Hvem er barnas beste omsorgsperson? Det er et tema som dessverre er høyaktuelt for mange barn. Barnas sikkerhet og omsorgsbehov skal alltid ivaretas først, men det kan jo være slik at vi av og til leser situasjonen galt, at vi både er forutinntatt og dømmende i møte med barnevern, omsorgshjelp og velmenende tiltak. Den svenske advokaten Malin Persson Giolito, datteren til selveste krimeksperten G.W Persson, tar dette dilemmaet på kornet i denne intense og uforutsigbare krimromanen. Hun vet åpenbart hva hun skriver om – og det er ikke uten grunn at hennes bøker både er filmatisert av Netflix og har vunnet priser!

I bare et barn møter vi Alex Andersson som stadig havner stadig i nye slagsmål, har vanskelig for å konsentrere seg på skolen og halvsover i timene. En dag læreren han tar ham i armen for å roe ham ned, oppdager hun noe som får henne til å slå alarm. Hun mener å ha forstått hvorfor Alex har problemer.
Sophia Weber, deleier i et lite advokatbyrå i Gamla Stan, får oppdraget som Alex’ advokat, men en tilsynelatende enkel sak skal vise seg å være mye mer uforutsigbar enn først antatt …