Boktips for deg som likte serien

Les boka bak TV-seriesuksessen «Den fremmede»

The Stranger er en av Netflix populære serier akkurat nå. Boken bak er skrevet av Harlan Coben (Foto: Netflix)

Harlan Cobens «Den fremmede» gjør stor suksess på Netflix. Boka bak serien er minst like fengslende.

I disse dager får The Stranger strømminga til å gå varmt på Netflix. Er du blant dem som har latt seg oppsluke av serien? Da kan vi med glede meddele at den er basert på den minst like spennende boka Den fremmede av Harlan Coben – og at det er mye mer der det kommer fra.

Kjøp boka Den fremmede av Harlan Coben her

 

Tidligere har Netflix dramatisert The five og Safe, som begge er basert på Harlan Coben-bøker. Når The Stranger nå ruller over skjermen er det tredje gang en Coben-roman gjør suksess hos strømmetjenesten. Netflix har dessuten kjøpt rettighetene til 14 andre romaner, og det er derfor grunn til å tro at vi vil se flere av forfatterens historier i TV-format fremover.

Her er 3 gode lesetips for deg som likte «Den fremmede» på Netflix – naturligvis av stjerneforfatteren Harlan Coben:

Ikke gi slipp

Det er femten år siden Leo Dumas og hans kjæreste Diana ble kjørt over og drept av et tog i en landsby i New Jersey, bare 17 år gamle. I dag er tvillingbroren til Leo, Nap Dumas, politimann. Spørsmålet om hva som skjedde med Leo og Diana har hjemsøkt Nap som et spøkelse i alle disse årene. Samme natt ble også hans livs kjærlighet, Maura, sporløst borte. 15 år senere rystes lokalsamfunnet av et nytt drap. Nap frykter at det en sammenheng mellom drapene. Hvem blir i så fall neste offer?

Savner deg

Savner deg er som en skrekkens symfoni. Den starter rolig, der Harlan Coben presenterer gåtefulle scener, og veksler mellom hendelser i fortiden og hendelser i nåtiden. I noen scener jages personer av fortiden, mens i andre er det nåtidens skrekkscenario som innhenter. Det virker nesten umulig at disse hendelsene kan høre til samme historie. For tannhjulene griper jo ikke, puslebrikkene passer jo ikke?

Seks år

Seks år har gått siden Jake Fisher så Natalie, sitt livs kjærlighet, gifte seg en med annen mann. I seks år har han forsøkt å fortrenge sitt knuste hjerte ved å vie seg fullt og helt til karrieren som collegeprofessor. I seks år har han holdt sitt løfte om å holde seg unna Natalie, og samtidig vært hjemsøkt av tanken på hennes liv med sin nye ektemann, Todd. Men etter seks år ser Jake i avisen at Todd er død, problemet er at enken i begravelsen slett ikke er Natalie…