Anbefalte krimbøker du kan sluke nå

Tre krimbøker som får timene til å fly

Nå er det flere av oss som har lange kvelder innendørs og et ønske om å trykke på spoleknappen. Hva er vel bedre da enn en krimbok som får timene til å fly? Her får du tre.

Alex Michaelides – Den tause pasienten

Alicia Berenson har skutt og drept ektemannen, men nekter å snakke. Kan psykiater Theo Faber få den tause pasienten i tale?

Alicia Berenson og mannen Gabriel lever et vellykket liv i London. Hun er en fremadstormende kunstner, han er en tilsvarende ettertraktet motefotograf, og sammen har de en vellykket og skinnende trendy fasade. Men en kveld Gabriel kommer sent hjem blir han brutalt drept, skutt fem ganger i ansiktet. Politiet finner Alicia på åstedet med drapspistolen i hendene, og senere prøver hun å ta sitt eget liv uten å lykkes. Politiet etterforsker saken, men klarer ikke å finne ut av bakgrunnen for det bisarre drapet. Tabloidpressen svermer som fluer rundt den forsidevennlige tragedien, men Alicia sier ikke et ord, hverken om drapskvelden eller noe som helst annet. Det eneste som er åpent for tolkning er bildet hun maler etter drapet. Alicia legges inn på høysikkerhetsavdelingen på den psykiatriske anstalten The Grove, og blir den tause pasienten.

Mikaela Bley – Louise

Ett mistenkelig dødsfall. To sterke kvinner med hver sin hemmelighet. Louise tar tak i deg fra første side!

Justisministerens pressesekretær Anders Heed blir funnet død utenfor inngangen til regjeringsbygningen i Stockholm. Mye taler for at justisminister Louise Bohman er innblandet. I mediene blir hun fremstilt som et monster.

Kriminalreporter Ellen Tamm får i oppdrag å lage en dokumentar om justisministeren. Hun tror Louise skjuler noe. Jo mer Ellen graver i Louise Bohmans liv, jo mer minnes hun om sin egen families mørke hemmeligheter…

Lee Child – Delt By

I Delt by sitter den hvileløse helten Jack Reacher på en Greyhound-buss gjennom USA da han ser at en passasjer har tenkt å rane en av de andre reisende. Så da det potensielle offeret stiger av bussen, følger både den mulige gjerningsmannen og Jack Reacher med.

I forrige Child-thriller, Midnattsmøte, gikk Lee Child og Jack Reacher til angrep på den amerikanske legemiddelindustrien. Denne gangen er det helsevesenet og spesifikt behovet for privat forsikring som får unngjelde. Det hele er satt i rammen av en tilfeldig amerikansk søvnig og liten småby – delt mellom to rivaliserende østeuropeiske mafiagjenger.