Film, serier og bøker

Kriminell helg: Ukens anbefalte!

Hver uke anbefaler vi spennende underholdning for en kriminelt bra helg. Her er ukens tre anbefalte.

Ukens TV-serie

Tynn is

Denne svenske thrillerserien er både aktuell, fartsfylt og rasende spennende.Sveriges utenriksminister, Elsa Engström, står bak et forslag om å forby oljeboring i Arktis. Men når Arktisk råd samles på Grønland, blir et nærliggende svensk skip angrepet og besetningen kidnappet. Politikvinnen Livs kjæreste, Viktor, var om bord, og hun reiser til Grønland for å hjelpe til med saken, som blir en kamp mot klokken i et høyt politisk spill.

Se den på NRK TV, TV 2 Sumo eller C More.

Ukens Bok

Bristepunktet av Belinda Bauer

En gravid mor forsvinner fra motorveien. Hva skjer med de tre barna som sitter i den forlatte bilen?

11 år gamle Jack sitter i en bil som har fått motorstopp, og andre biler bare raser forbi. I bilen er også småsøstrene Joy og Merry, og Jack har ansvaret for å passe på dem. Den gravide moren deres har gått langs motorveien for å finne en nødtelefon, men når Jack synes det har gått altfor lang tid, tar han en ung sjefsavgjørelse: De tre barna vandrer i varmen langs motorveien for å finne mamma, ingen biler stopper, og moren er sporløst forsvunnet.

Kjøp boka her – gratis frakt over kr 299,-

Ukens Film

Tre sekunder

Se Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common, Ana de Armas og Clive Owen i denne britiske tysterthrilleren basert på den bestselgende svenske boken med samme navn. En tidligere innsatt som arbeider undercover for F.B.I blir fengslet igjen, men denne gangen for å infiltrere mafiaen som sitter inne i et sterkt bevoktet fengsel.