Påsketips fra Krimklubben!

Årets påskekrim på TV

Agatha Christie: Den fjerde rytter. Foto TV 2.

Det blir en annerledes påske for de fleste av oss i år. Heldigvis forblir noen ting som før, og påskekrimmen på TV leverer nok en gang mye å glede seg over for oss som elsker krim.

Tilståelsen

Tilståelsen. Foto NRK

Årets store påskekrim handler om 22 år gamle Sian O’Callaghan som forsvinner sporløst etter en kveld ute med venner. Politietterforsker Stephen Fulcher, spilt av Martin Freeman, får raskt mistanke om at dette ikke er en vanlig forsvinningssak.

«Tilståelsen » (A Confession) er basert på den sanne historien om en politietterforsker som risikerte karrieren og omdømmet for å fange en drapsmann.

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 6 episodene)
NRK1: 2 episoder hver dag fra søndag 5. april kl. 21:25 til tirsdag 7. april

Deadwater Fell

Deadwater Fell. Foto NRK

Den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick er godt likt i lokalsamfunnet. Sjokket blant lokalbefolkningen er derfor stort da Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en brann.

Undersøkelser om brannen avslører noe uhyggelig. Var det en tragisk ulykke eller ble familien drept?

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
NRK1: 2 episoder hver dag onsdag 8. og torsdag 9. april kl. 21:20

Agatha Christie: Den fjerde rytter

Agatha Christie: Den fjerde rytter. Foto TV 2.

Året er 1961 og vi befinner oss i London. Mark Easterbrook (Rufus Sewell) lever et tilsynelatende perfekt liv. Han har alt en mann kan drømme om. Han er rik og populær, gift med en nydelig kone og har et perfekt hjem. Men under overflaten bærer han på en tung sorg etter tapet av sin første kone Delphine (Georgina Campbell). Men så blir Marks navn oppdaget på navnelisten i den døde kvinnen Jesseie Davies´ sko, og livet begynner å rakne.

Hvorfor døde Jessie Davies (Madeleine Bowyer)? Hvorfor står Marks på navnelisten i skoen hennes? Og hvem er de andre navnene på listen?

Få med deg de tre episodene av årets store påskekrim på TV 2 fra skjærtorsdag 9. april kl. 21.40. Deretter sendes en episode hver dag til og med påskeaften 11. april kl. 21.40.

Vera – sesong 10

Vera. Sesong 10. Foto NRK

Hva er vel påsken uten Vera? Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope og hennes betrodde assistent er tilbake. De står overfor fire nye mordgåter i Northumberland.

NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
NRK1: 1 episode hver dag fra fredag 10. april kl. 21:55 til mandag 13. april

Bonus for den historieinteresserte:

Foto NRK

Det britiske dokudramaet «Nazistenes vei til makten» (Rise of the Nazis) sendes på NRK2 fra tirsdag 7. april. Serien er en intenst thriller i tre episoder om det politiske spillet som førte Hitler til makten.

Fra Tyskland til Ringerike: Skjærtorsdag sendes den norske dokumentaren «Da verdenskrigen kom til Ringerike», om da tyske nazistyrker kom til Haugsbygd i april 1940.