Film, serier og bøker

Kriminell helg: Ukens anbefalte!

Hver uke anbefaler vi spennende underholdning for en kriminelt bra helg. Her er ukens tre anbefalte.

Ukens TV-serie

The Capture

The Capture BBC One. Foto TV 2 Sumo

«The Capture» er en britisk thriller i åtte deler om jakten på sannheten i et overvåkingssamfunn der alle bilder kan manipuleres. Dette er en skikkelig limt-til-skjemen-serie.

Den ambisiøse etterforskeren Rachel aner en konspirasjon når den mistenkte kidnapperen Shaun hevder å være offer for falske videobevis. Skal Rachel tore å stole på Shaun? Og hvem tyr i så fall til så avanserte metoder for å få ham arrestert?

Se den på TV 2 Sumo eller C More.

Ukens Bok

Datter savnet av Harlan Coben 

Denne gangen har Coben skrevet kanskje sin sterkeste thriller noensinne, det handler om Simons tenåringsdatter som har forsvunnet igjen, hun avhengig av narkotika – og kjæresten sin, som mishandler henne. Hun har gjort det helt klart at hun ikke ønsker å bli funnet, men ved en tilfeldighet ser faren henne i Central Park, der hun står og spiller gitar. Hun er ikke den jenta han husker. Den unge kvinnen han ser, lever på randen, hun er skrekkslagen og jaget.

Ukens Film

Journal 64

Journal 64 er den fjerde filmen om Avdeling Q i København, basert på Jussi Adler-Olsens bøker.

Noen håndverkere gjør en uhyggelig oppdagelse i en gammel leilighet i København. Tre mumifiserte lik sitter rundt et spisebord, og den fjerde plassen er tom. Nok en gang må kriminaletterforsker Carl Mørck og assistenten hans Assad fra avdeling Q løse en vanskelig sak. Basert på Jussi Adler-Olsens bestselger med samme navn.