Syv anbefalte krimbøker

Spennende krimbøker til hele familien!

«En dæsj hardkokt krim, en dæsj bløtkokte ordspill, livsfarlige skurker, en gjeng kaklende hønsefugler – og ikke minst en sabla tøff snushane av en hovedperson. Resultatet er barnekrimmen «Mordet i hønsegården».

Har du flere i familien som liker mysterier, skurker og hemmelige agenter? Her har du syv gode krimbøker til både barn og voksne.

Mikeala Bley: Louise.

Morder eller justisminister?

Mikaela Bley hadde stor suksess med krimroman-debuten Lycke i 2015, og Louise er hennes tredje roman om den ærgjerrige journalisten Ellen Tamm.

Justisministerens pressesekretær Anders Heed blir funnet død utenfor inngangen til regjeringsbygningen i Stockholm. Mye taler for at justisminister Louise Bohman er innblandet. I mediene blir hun fremstilt som et monster.

Adrian McKinty: Kjeden.

Ville du kidnappet et barn hvis det kunne redde ditt eget?
Tenk deg at telefonen ringer. En fremmed stemme sier at barnet ditt er kidnappet. Hvis barnet skal slippe fri, må du kidnappe et annet barn. Og barnet ditt slipper ikke fri før dette nye barnets foreldre har kidnappet et nytt barn. Hvis ingenting av dette skjer, blir barnet ditt drept.

Tove Alsterdal: Blindtunnel.

Et barnelik i en mystisk vingård
Daniel har mistet jobben og ønsker seg vekk fra livet i Sverige. Sonja går med på å selge rekkehuset og søke drømmen om et annet liv – på en vingård fjernt fra deres gamle hverdag. Gården ligger i Tsjekkia, i området som en gang kaltes Sudetenland og var del av Hitlers rike. Den har stått tom i årtier, vinmarkene er overgrodde. Når Daniel slår opp en gjenmurt vegg i kjelleren, forvandles det nye livsprosjektet til et mareritt. For i en forlatt tunnel finner de et barnelik, og det vekker en farlig historie til live.

Magnus Carlsen og Sjakkmorderen

Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown

Magnus Carlsen og sjakkmorderen inneholder alt som skal til for en spennende historie: et mord og et sjakkgeni. En seriemorder ryster Oslo og politiet står på bar bakke. Det eneste sporet de har er en sjakkbrikke i ofrenes hender. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen?

Den berømte sjakkspilleren ender opp i en katt-og-mus lek med seriemorderen, hvor morderen stadig ligger et trekk foran.

Dyrenes Detektivbyrå: Kattenapperen

Forfattere: Endre Lund Eriksen og Gisle Normann Melhus

Nora er superglad i dyr og blir utrolig lykkelig når hun blir tatt opp som aspirant i Dyrenes detektivbyrå. Her løser hun dyrerelaterte mysterier sammen med den hyperaktive minken Mirja og den pensjonerte mesterdetektiven Carl Berner.

Kattungen til en jente i klassen til Nora blir borte og Nora blir selv mistenkt for å stå bak. Dyrenes detektivbyrå har fått en viktig sak!

Snushanen Hilmar: Mordet i hønsegården

Forfattere: Tore Aurstad og Carina Westberg

Snushanen Hilmar liker, som flere detektiver vi kjenner til, å nippe i cocktails på sitt lokale stamsted. Noen ganger må han likevel lette på stjerten for å løse et mysterium. Hanen Gregory blir nemlig funnet drept. «Den stakkars fyren lå livløs på bakken og gapte.» Men hvem kunne gjøre noe så grusomt og hva om Snushanen Hilmar er den neste?

Snushanen Hilmar er en blanding av Dick Tracy og Philip Marlowe i hanedrakt. Dette er første bok ut i en ny krimserie for barn. Bøkene er illustrert av Regine Toften Holst.

Agent Elvin Griff 1: Flukten til verdens ende

Forfatter Arne Svingen

I Flukten til verdens ende møter vi Elvin Griff som gikk på en hemmelig agentskole – før han bestemte seg for å rømme. Nå forsøker myndighetene å finne ham. Dette er en skikkelig spennende bok for de som liker å lese om agenter med hemmelige evner.