Film, serier og bøker

Kriminell helg: Ukens anbefalte!

Ingrid Bolsø Berdal og Rolf Lassgård har hovedrollene i det historiske spenningsdramaet Spionen. (Foto: Nordisk Film Distribusjon)

Hver uke anbefaler vi spennende underholdning for en kriminelt bra helg. Her er ukens tre anbefalte - denne gangen har vi funnet frem tre virkelighetsnære godbiter.

Ukens TV-serie
Kalifat

Asbjørn Slettemark kalte denne serien en «Intens svensk IS-thriller på toppnivå» i Aftenposten. Serien, som er produsert av SVT, har alt man ønsker seg av en god thriller + en god dose troverdig virkelighet. Et planlagt IS-angrep berører på ulikt vis livet til flere kvinner, deriblant en mor i knipe, en driftig student og en ambisiøs politikvinne.

Ukens bok
Camilla Grebe: Skyggejegeren

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet voldtatt, drept og fastspikret til gulvet mens de små barna hennes befinner seg i rommet.
Mer eller mindre identiske brutale drap etterforskes både i 1971 og 1985, og sommeren 2019 kulminerer saken i en grotesk oppdagelse, og de gamle drapene får ny aktualitet.

Ukens Film
Spionen

Ingrid Bolsø Berdal og Rolf Lassgård har hovedrollene i det historiske spenningsdramaet Spionen. (Foto: Nordisk Film Distribusjon)

Sonja Wigert levde som diva og stjerne i Stockholm ved utbruddet av andre verdenskrig, og hun fanget raskt oppmerksomheten til nazi-offiseren Josef Terboven. Wigert blir rekruttert av svensk etterretning som spion, og pleier intim kontakt med Terboven, som rekrutterer henne for å spionere på svenskene. Med faren i fengsel i Oslo, og en gryende kjærlighetshistorie til en ungarsk diplomat i Stockholm, må Sonja bevege seg på en stram line for å håndtere et spill – og en rolle – som får fatale følger for henne.