Sommertips fra Krimklubben!

Sommerens beste krimbøker

Sol eller regn - en god krimbok hører med enhver sommerferie. Her har du syv krimbøker som leverer mange gode timer med spenning i sommer!

I Krimklubben er vi konstant på utkikk etter de beste krimbøkene og denne sommeren er intet unntak. Her er sommerens beste krimbøker!

Harlan Coben – Datter Savnet

Kanskje Harlan Cobens beste bok til nå!

Harlan Coben er i alle kanaler med stor suksess. Netflix har filmatisert bøkene hans – og krimromanene selger med internasjonal storm. Det er en sann glede å åpne en bok av denne rutinerte krimforfatteren som gjennom så mange år har levert krimbøker å forsvinne inn i. For det er slik det er med Harlan Cobens bøker – du forsvinner inn i handlingen fra første til siste side, i en krim som både berører og skremmer. Cobens varemerke er at han skriver bøker om mennesker som deg og meg, og du vil garantert kunne kjenne igjen og leve deg inn i både frykt og handling.

Denne gangen har Coben skrevet kanskje sin sterkeste thriller noensinne, det handler om Simons tenåringsdatter som har forsvunnet igjen, hun avhengig av narkotika – og kjæresten sin, som mishandler henne. Hun har gjort det helt klart at hun ikke ønsker å bli funnet, men ved en tilfeldighet ser faren henne i Central Park, der hun står og spiller gitar. Hun er ikke den jenta han husker. Den unge kvinnen han ser, lever på randen, hun er skrekkslagen og jaget.

Han tar seg ikke tid til å tenke, men går bort til henne, trygler henne om å bli med hjem. Da hun løper, følger han etter. Hun leder ham inn i en mørk og livsfarlig verden. Før han aner det, er både han og familien i fare. Men for å beskytte datteren mot ondskapen, må han tørre å møte den ansikt til ansikt.

Min søster er seriemorder – Oyinkan Braithwaite

Blod er tykkere enn vann, men vanskeligere å fjerne fra teppet

Det er sagt om boka at det er en flammende debut som er skarp som en kniv, bitende og brilliant uten et eneste overflødig ord. I Min søster er seriemorder treffer vi litt av et søsterpar: Korede og Ayola. Da Korede blir avbrutt i en middag av et nødanrop fra søsteren Ayoola, vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede vet at hun burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først.

New York Times Book Review oppsummerer boken slik: «Et bombenedslag av en bok – skarp, eksplosiv, morsom.»

Sofie Sarenbrant – Tiggeren

Kåret til årets svenske krimforfatter!
I 2019 vant Sofie Sarenbrant prisen for «Årets krimforfatter», som ble delt ut på bokmessen i Gøteborg. Hennes siste krimroman toppet bestselgerlistene både i Sverige, Danmark og Finland. Sofie Saranbrant er i ferd med å passere Camilla Läckberg og flere av de andre «dronningene i salg», og hennes spenningsromaner er kjennetegnet av voldtsom tempo og driv.

Tiggeren er den femte boken om kriminalinspektør Emma Sköld. I Stockholm skjer det merkelig ting. En rekke rumenske tiggere blir drept, etterforskerne på saken rammes også. Nå tar Emma Sköld over. Med livet som innsats. Faren Evert er tidligere politimester – han vil hjelpe henne. Og han har en klar ide om hvor man kan begynne å lete.

Jane Harper – Villspor

Kokende varmt fra Australia

Ingen vet det bedre enn den 40 år gamle kvegbonden Cameron Bright.I det brutale, øde landskapet sørvest i Queensland i Australia drar du aldri noe sted uten ekstra forsyninger. Og dersom noe skulle skje, blir du sittende i bilen og vente på hjelp. Det er din eneste mulighet til å overleve.

Så da han blir funnet død ved den sagnomsuste Driftekarens grav i ødemarken, mange kilometer unna sin egen bil, etterlates brødrene hans Bub og Nathan sjokkerte og rådville.

Hva fikk den sindige og driftige broren til å forlate bilen og legge ut på en lang gåtur i den stekende varmen?

Øistein Borge – Bastarden

Under Mallorcas sol og varme
Øistein Borge bor på Mallorca og har lagt handlingen i sin nye Bogart Bull-krim til den solfylte ferieøya. Men her er det ikke paraplydrinker og solsenger som står i fokus – snarere et brutalt spill som utvikler seg til et spill om liv og død. Tarald Aano i Stavanger Aftenblad mener at Borge med denne romanen er blitt en av hans «personlige favoritter» og syns at Bastarden er «en liten lesefest».

Historien starter med en forsvinningssak, det ser ut til at Aaron Bercows, en norsk jøde er sporløst borte. Kripos-sjefen i Norge må ha hjelp for å løse saken – og hun må motvillig henvende seg til mannen som vendte henne og etaten ryggen to år tidligere, nemlig etterforskeren Bogart Bull. Han tar oppdraget. Men han skal komme til å angre på det. For under den stekende solen i Spania venter arvtageren til en mann hvis ondskap savner sidestykke.

Slagside – Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Slagside av Jørn Lier Horst og Thomas Enger (Innbundet)

Sommer-radarparet
For tredje år på rad kommer Jørn Lier Horst og Thomas Enger med en sommerkrim.

Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin. Slagside er historien om hvordan en drapsmann blir til.

Skyggejegeren – Camilla Grebe

Skyggejegeren ble kåret til årets beste svenske krim 2019. Det er andre gang Camilla Grebe får prisen. 

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir ytterligere en kvinne funnet på samme måte. Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Britt-Marie på 1970-tallet, Hanne på 1980- tallet og Malin, som er politietterforsker i dag.

Skyggejegeren er en original iscenesatt kriminalroman om den ukuelige driften mot å forstå seg selv, men også et stykke samtidshistorie som strekker seg fra andre verdenskrig og frem til i dag.