Sommertips fra Krimklubben!

Kriminell sommerferie: Skjærgård, sol og mord

Fatale Familiebånd går på NRK i sommer.

Stavern eller Mallorca? Her har du et knippe bøker og serier som byr på mysterier med den gode sommerstemningen.

Illvilje – Jørn Lier Horst

Man kan ikke lage liste over sommerkrim uten sommervakre Stavern og Norges egne Wisting.

Levningene etter en ung jente blir funnet av en turgåer i Svartskog. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for Den andre, Kerrs medhjelper, som står bak.

Illvilje er full av driv, tempo og neglebitende spenning, kombinert med grundig og spennende politiarbeid. En av Horsts aller beste – gled deg!

Mord i paradis – Sesong 6 – NRK TV

For NRK

Selv i paradis må politiet løse mordgåter. I sesong seks møter vi nok en gang den klumsete etterforskeren Humphrey Goodman (Kris Marshall) på den karibiske øya Saint-Marie.

Camino Island – John Grisham

Camino Island er en roman alle bokelskere vil fryde seg over. Det er en annerledes thriller fra Grishams tastatur. I stedet for å dra fansen inn i mørke, triste rettssaler, tar han oss med til en doven øy i Florida, og hamrer humoristisk løs på sine egne forfatterkolleger. Men ta det helt med ro, kjære rettssalselskere.

Alt Grisham står for er selvsagt på stell: Et smart plot. Dyktige kriminelle. Enda dyktigere etterforskere. Men for én gangs skyld kunne altså ikke Grisham dy seg. Camino Island er både spennende og underholdende. Og morsom!

Bäckström – TV 2 Sumo

Foto TV 2 Sumo

Svensk spenningsserie på seks episoder, basert på bøkene til Leif G.W. Persson. Den selvgode drapsetterforskeren Evert Bäckström må jobbe i motvind når en kvinnes kranium blir funnet i den svenske skjærgården. Saken blir enda mer mystisk når offerets identitet avdekkes.

Porto Francos voktere – Ann Rosman

Historisk fra svenske Marstrand!
En ung kvinne går i land i Marstrands havn en septemberdag i 1793. Håret er kortklipt under luen, brystene er surret flate, og buksene henger løst på den hengslete kroppen. Det myldrer av liv rundt henne sjømenn på skipene, handelsmenn og forbrytere som har fått amnesti i frihavnen. Hennes eneste håp er at de vil ta henne for å være mann, at hun skal finne arbeid og et sted å bo. At hun ikke blir nødt til å reise tilbake. To hundre og tjue år senere blir det gjort et grufullt funn på Klöverön. En kvinne og et spedbarn blir funnet døde i Gamle mosse, og kriminalbetjent Karin Adler kobles inn. Men det viser seg at det skal bli vanskelig å identifisere de døde. Det eneste som kan sies med sikkerhet, er at de har ligget i myra lenge. Veldig lenge. Trådene leder Karin Adler langt tilbake i Marstrands historie, og sakte, men sikkert nøstes det opp en utrolig historie.

Fatale familiebånd – NRK og NRKTV

Foto NRK

Denne gleder vi oss til – Perfekt sommerdrama fra Storbritannia. Et nett av løgner, hemmeligheter og rivalisering leder til konflikter når tre søsken får sine idylliske liv rotet til når den nybakte enken Vivien introduserer barna for kjæresten Mark, men søsknene stoler ikke på motivene hans.

Kommer på NRKTV 19.juli og sendes på NRK fra 27.juli

Bastarden – Øistein Borge

Under Mallorcas sol og varme.
Øistein Borge bor på Mallorca og har lagt handlingen i sin nye Bogart Bull-krim til den solfylte ferieøya. Men her er det ikke paraplydrinker og solsenger som står i fokus – snarere et brutalt spill som utvikler seg til et spill om liv og død. Tarald Aano i Stavanger Aftenblad mener at Borge med denne romanen er blitt en av hans «personlige favoritter» og syns at Bastarden er «en liten lesefest».

Historien starter med en forsvinningssak, det ser ut til at Aaron Bercows, en norsk jøde er sporløst borte. Kripos-sjefen i Norge må ha hjelp for å løse saken – og hun må motvillig henvende seg til mannen som vendte henne og etaten ryggen to år tidligere, nemlig etterforskeren Bogart Bull. Han tar oppdraget. Men han skal komme til å angre på det. For under den stekende solen i Spania venter arvtageren til en mann hvis ondskap savner sidestykke.